2012. július 7., szombat

Megjöttem...

... még tegnap. :)

Hétfőn reggel mentem Gyulára, Andzséval. Buszoztunk. A Várfürdő előtt szálltunk le, és csapódva a tömeghez mentünk a Líceum térre. Ott egy román iskolában voltak az előadások végig. Regisztráltunk, kaptunk egy karszalagot (mint Gyopin), névjegykártyát, és egy mappát, benne kis leírással a táborról és a részletes programok listája is benne volt. Valamint mindenki húzott egy-egy cédulást, amire mindenféle fogalmak, nevek voltak felírva, irodalmi művekből leginkább, de voltak napok, hónapok és mesefigurák is. Én az üvegcipellőt húztam, tehát adott volt, hogy meg kellett keresnem azt az embert, aki Hamupipőkét és a Herceget húzta. Meg is találtuk őket még a megnyitó előtt.

Körülbelül 170-200-an lehettünk, de a hét végére már elég sokan elmentek. Volt aki nyaralás miatt, volt aki megunta, volt aki nem bírta a strapát, vagy betegség miatt. Mi kitartottunk végig, vagyis majdnem végig, mert az utolsó esti programon, a pizzázáson nem maradtunk.

A szállásunk a Göndöcs Benedek Kollégiumban volt, két szobatársat kaptunk. A koli elég egyszerű, de igazából csak aludni mentünk oda, merthogy majdnem minden reggel 6:15-kor volt ébresztő (hangszóró. zene. kopogtatás.), és csak a nap végén nagy átlagban 9 óra után értünk vissza, hulla fáradtan. ^^ A koliról még annyit, hogy 3 emeletes volt. Az első napon, az esti fürdések közepette azt vettük észre, hogy a víz felbugyog a szobánkban lévő mosdókagylóban, és hozza fel a... fogalmazzunk úgy, hogy koszt. Ráadásul hangosan bugyogott, és nem volt rózsaillata sem. Másnap reggel szóltam a portán, azt mondták megnézik. Aznap este, a szomszéd szobában kiöntött a víz, és elárasztotta a szobát. Kb 15 perc múlva a mi kagylónkban is egyre magasabb lett a vízszint, majd elérte a kagyló szélét, és elkezdett kifolyni, kukát tettünk alá. xD Közben beszüntették a tusolást az első 3 szinten és csak a földszinten lehetett. De a duguláselhárítók másnapra megoldották a problémát.

A napjaink majdnem ugyan úgy néztek ki:
- Általában 6:15-kor ébresztő (Guano Apes - Open your eyes, Micimackó stb... :))
- 7:30-kor indulás az ebédlőbe (itt még épp csak 34 fok volt a hőmérő szerint)
- Reggeli
- Indulás a Líceumra (itt már 36 fok :D)
- Előadás a klímás teremben 9:00-től 12:00-ig (2 előadás, másfél órásak)
- Indulás az ebédlőbe (44 fok :D)
- Ebéd
- Indulás a Líceumra (46 fok :D)
- Újabb két előadás a klímás teremben 13:30-től 17:00-ig
- Indulás az ebédlőbe (10000 fok °.°)
- Vacsora
- Indulás az esti kulturális program helyszínére. A programok általában 19:00-kor kezdődtek. Az első napon volt Eperjes Károly (Szamóca) előadása, hát ehhez csak annyit fűzök hozzá, hogy iszonyatos volt, ez az ember - és kimondom -, őrült, de tényleg. A második napon a Gyulai Várban vezettek körbe minket, a végén kaptunk az ottani kemencében sült kenyérlángost. :) (Egyedül itt fényképeztem, igazán szörnyű, turistafényképek sikeredtek :D) A harmadik napon a Gyulai Várfürdőbe mentünk, ami számomra nagy csalódás volt, össze se lehet hasonlítani Gyopárossal, a medencék 1-2-3száz méterre vannak egymástól, ráadásul a végén még enni se kaptunk, mert vagy elfogyott a strandbüfében a kaja, vagy már zártak... Orosháza elkényeztet Gyopival. :) A negyedik napon a Harrucern téri Katolikus Templomba mentünk, egy koncertre, a Benedekfi testvérek koncertjére. Na eeez, 10/10-es program volt. A fiúk zongorán (Benedekfi István) és hegedűn (Benedekfi Zoltán) játszottak. Egy vietnami-amerikai film zenéjének megkomponálására kérték fel őket, és zenéjükkel a Japánban megrendezett fukuokai filmfesztiválon elhozták a nagydíjat, valamint a film (Dung dot, azaz Ne égesd el!) Oscar-díj jelölést kapott. Nagyon szépen játszottak, a végét meg is könnyeztem. :)


Az előadók a következők voltak:

1. Antal Zsolt, DELTA programvezető, docens Pázmány Péter Katolikus Egyetem és Gál Ferenc
Főiskola
2. Bajor Péter, Nemzeti Tehetségpont Igazgató
3. Barkász Sándor, Delta alapítója, mérnök, a Békés Drén Kft. Vezetője
4. Blankenstein Miklós, pápai prelátus, rektor, Esztergomi Hittudományi Főiskola
5. Czégé Zoltán, HR tanácsadó, a PI Europe magyarországi képviselője
6. Csák Gyula, Békés Megyei Vízművek Zrt. Vezérigazgató
7. Csányi Sándor, elnök-vezérigazgató, OTP NyZrt.
8. Domokos László, elnök, Állami Számvevőszék
9. Gazsó L. Ferenc, vezérigazgató-helyettes, MTVA
10. Gyarmati László, igazgató, Imaginegroup
11. Hernádi Zsolt, vezérigazgató, MOL NyZrt.
12. H. Kovács Judit, Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, főosztályvezető
IH vezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
13. Kamuti Jenő, elnök, Nemzetközi Fair Play Bizottság
14. Kozma Gábor, rektor, Gál Ferenc Hittudományi Főiskola
15. Németh Erzsébet, Kommunikációs és Intézményi kapcsolatok osztály, osztályvezető, Állami
Számvevőszék
16. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara


Lényegében a DELTA (Dél-Alföldi Talentum Akadémia) azért jött létre, hogy kiválassza, és mentorálja azokat a végzős diákokat (Békés és Csongrád megyéből 300 ember került be a programba, egy teszt, valamint a második fordulós jelentkezés alapján), akik alkalmasak betölteni egy vezető pozíciót, megvan bennük az a plusz, ami ehhez kell. És ezekre próbáltak rávilágítani minket, hogy higgyük el, megvan bennünk az a valami, ami ehhez kell. Ezért hívtak olyan előadókat, akik magas pozícióban vannak, hogy motiváljanak, és hogy elmeséljék, nekik hogyan sikerült.
Azért kicsit fura volt ezt így hallani, mármint ezt a kiválasztottas dolgot, mert nehéz elhinni saját magadról, de az volt a céljuk, hogy még jobban motiváljanak, hogy merjünk belevágni, merjük elhinni ezt. Hát, egy jókora löketet kaptam én is, aztán majd kiderül. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése